Alma Shawwaf till Rättighetsalliansen

Alma Shawwaf (f.d. Skarrie), utredare med inriktning på immaterialrätt på polisen, byter jobb till jurist på Rättighetsalliansen. –  Jag har arbetat med immaterialrättsbrott länge och känner väl till Rättighetsalliansen och medarbetarna. Det händer mycket på området och nu ska det bli spännande att gå över till den privata sidan och en mindre och mer snabbrörlig organisation, säger Alma Shawwaf.

Rättighetsalliansen har arbetat mot piratkopiering och intrång på nätet i över ett decennium. Med sin specialkompetens inom IT och juridik ligger de i framkant när det gäller bekämpning av nätbrott och piratkopiering inte bara i Sverige utan också internationellt.

Rättighetsalliansen har drivit mål mot bland andra Pirate Bay, Designers Revolt, Swefilmer och flera illegala IPTV-tjänster. Rättighetsalliansens arbete har också resulterat i en lag mot grovt upphovsrättsbrott, kallad Lex Pontén. Den senaste branschöverenskommelsen för förenklad hantering av blockeringsföreläggande vid domstol är också ett resultat av långsiktigt arbete.

Alma Shawwaf är jurist och kommer att fortsätta arbeta med internetbrott.

–  För oss är Alma en drömrekrytering. Vi har följt hennes arbete länge och hon är en otroligt duktig utredare och trevlig person. Nu ser vi mycket fram mot att hon börjar jobba hos oss, säger Sara Lindbäck, jurist på Rättighetsalliansen.

Alma Shawwaf tillträder sin nya tjänst i september.

Publicerad: 2022-09-07